Υπηρεσίες

ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Τι είναι;

Η πιο κλασική μορφή θέρμανσης είναι η εγκατάσταση με θερμαντικά σώματα, τα οποία τροφοδοτούνται με νερό θερμοκρασίας 70-90°C, ακτινοβολούν και θερμαίνουν το χώρο. Κατασκευάζονται από χάλυβα, χυτοσίδηρο ή από κράματα χαλκού ή αλουμινίου και σε διάφορες διαστάσεις και χρώματα. Τα σώματα που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα είναι της μορφής τύπου panel, ενώ αρκετά διαδεδομένη είναι και η χρήση διακοσμητικών σωμάτων, που χρησιμοποιούνται κυρίως στα μπάνια. Η ποιότητα κατασκευής και η απόδοση των θερμαντικών σωμάτων είναι απαραίτητο να σχετίζονται με την λειτουργικότητα και την αισθητική διαμόρφωση των χώρων, δεν πρέπει δηλαδή να παραβλέπεται το γεγονός ότι τα σώματα είναι ορατά και δεσμεύουν χώρο.

Διαθέτουμε θερμαντικά σώματα – panels υψηλών προδιαγραφών με:

• υψηλή θερμική απόδοση για οικονομική λειτουργία

• ποιοτική κατασκευή (χάλυβας 1,25 mm  για μεγάλη διάρκεια ζωής)

• μοναδική αισθητική (φινίρισμα με λευκό σμάλτο RAL9010 για όμορφους χώρους)

• ευρεία γκάμα διαστάσεων για άνετους και λειτουργικούς χώρους

• ανθεκτική συσκευασία παράδοσης για προστασία κατά τη μεταφορά

 

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΔΡΟΣΙΣΜΟΣ

Τι είναι;

Η αρχή λειτουργίας της ενδοδαπέδιας θέρμανσης εμφανίζεται στην αρχαιότητα με καύσιμη ύλη τα καυσόξυλα και μέσο μετάδοσης τον αέρα, που διαχέονταν σε υπόγεια κανάλια κάτω από τα δάπεδο. Λειτουργεί επιτυχώς στην ηπειρωτική Ευρώπη τα τελευταία 50 έτη, ενώ στην Ελλάδα ήδη οι πρώτες εγκαταστάσεις λειτουργούν εδώ και 25 χρόνια.

Στο σύστημα αυτό, το ζεστό νερό θερμοκρασίας προσαγωγής 32-40°C περνά μέσω σωληνώσεων, που επιτυγχάνουν καλή θερμική επαφή με τα δομικά υλικά του δαπέδου και το μετατρέπουν σε ένα θερμαντικό σώμα που ακτινοβολεί ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις του χώρου. Η μέγιστη θερμοκρασία στην επιφάνεια του δαπέδου είναι 26-29°C, δηλαδή χαμηλότερη από την θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος, εξασφαλίζοντας ένα αίσθημα ευεξίας και άνεσης. Η θέρμανση δαπέδου πλησιάζει περισσότερο από κάθε άλλο σύστημα την κατανομή αυτή, πραγματοποιώντας την παλιότερη επιθυμία «ζεστά πόδια – κρύο κεφάλι».

Γιατί ενδοδαπέδια θέρμανση;

Θερμική άνεση και υγιεινό περιβάλλον: η οριζόντια και έμμεση θέρμανση του χώρου έχει σαν συνέπεια την επίτευξη της ιδανικής κατανομής της θερμοκρασίας για το ανθρώπινο σώμα και την έλλειψη της ξηρότητας του αέρα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον η αποτροπή ρευμάτων αέρα, που δημιουργούνται από τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης και κατά συνέπεια η έλλειψη σκόνης και η διατήρηση της υγρασίας του αέρα στο χώρο, δημιουργεί ακόμα πιο ιδανικές συνθήκες, ειδικά για άτομα με χρόνια προβλήματα αλλεργίας και άσθματος.

Εξοικονόμηση ενέργειας: η μείωση απωλειών από την οροφή και το δάπεδο σε συνδυασμό με την χαμηλή θερμοκρασία προσαγωγής του νερού επιτυγχάνουν λιγότερες ώρες λειτουργίας του λέβητα, επομένως και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και μεγαλύτερη διάρκειας ζωής της εγκατάστασης λόγω μικρότερων καταπονήσεων. Αν λάβουμε υπόψη και το μειωμένο κόστος συντήρησης οδηγούμαστε σε βραχυπρόθεσμη απόσβεση κόστους της εγκατάστασης.

Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση των χώρων: η θέρμανση δαπέδου προσφέρει οικονομία ελεύθερου χώρου και περισσότερες επιλογές στην εσωτερική αρχιτεκτονική διακόσμηση και ενδείκνυται για κατοικίες, καταστήματα, γραφεία στα οποία δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος ή δεν είναι επιθυμητή η τοποθέτηση εμφανών θερμαντικών σωμάτων. Λόγω έλλειψης πάσης φύσεως εμποδίων στους χώρους, αποφεύγονται οι πιθανοί τραυματισμοί, ειδικά εάν στον χώρο ζουν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Ειδικές εφαρμογές: η θέρμανση δαπέδου είναι η μόνη μορφή θέρμανσης που μπορεί να εφαρμοστεί σε ανοικτούς χώρους (όπως σε ημιυπαίθριους χώρους, πεζοδρόμια, αεροδρόμια, γήπεδα κλπ.),καθώς και σε χώρους που απαιτείται προστασία από παγετό (π.χ. πάρκινγκ, ράμπες). Το σύστημα της ενδοδαπέδιας έχει δυνατότητα συνδυαστικής λειτουργίας με φυσικό αέριο, αντλία θερμότητας, ηλιακή ενέργεια και θερμαντικά σώματα.

Το γραφείο με οδηγό την εμπειρία, συνεχή ενημέρωση και την διάθεση εξυπηρέτησης των πελατών, αναλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή εγκαταστάσεων ενδοδαπέδιας θέρμανσης με εξειδικευμένο προσωπικό χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας και δίνοντας εγγύηση για την ποιότητα κατασκευής και λειτουργίας. Τα συστήματα ενδοδαπέδιας είναι πλήρως αυτοματοποιημένα ώστε να προσφέρουν ευκολία, άνεση και οικονομία στον χρήστη τους.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε

Το γραφείο χρησιμοποιεί στις εγκαταστάσεις το σύστημα ενδοδαπέδιας των εταιριών Uponor, Rehau, Giacomini, Dianorm.

 

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ανήκει στο δίκτυο των Blue Dealer της Daikin Ελλάς που διαθέτουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά διασφάλισης ποιότητας προϊόντων και εγγυάται τη σωστή εγκατάσταση & εύρυθμη λειτουργία των μηχανημάτων που προσφέρει. Διαθέτουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία ώστε να είμαστε σε θέση να προτείνουμε, να μελετήσουμε και να σχεδιάσουμε συστήματα κλιματισμού κατάλληλα για τον κάθε χώρο και δραστηριότητα. Ο κλιματισμός και ιδιαίτερα ο κεντρικός και ημικεντρικός κλιματισμός αποτελούν μία σύνθετη μηχανολογική εφαρμογή που απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και μεγάλη εμπειρία.

Παρέχουμε εγκαταστάσεις κλιματισμού ενεργειακά αποδοτικές, οικονομικές στην λειτουργία τους και την κατασκευή τους, φιλικές προς το περιβάλλον, που διατηρούν της υψηλή τους απόδοση σε όλη την διάρκεια της ζωής τους. Τα συστήματα κλιματισμού που προτείνουμε, μελετούμε και σχεδιάζουμε το βασικότερο είναι κατάλληλα για τον χώρο ή το κτίριο που πρόκειται να εγκατασταθούν. Δεν παράγουν απλώς κρύο ή ζεστό αέρα αλλά διασφαλίζουν την εξαιρετική ποιότητα του εσωτερικού αέρα σε κάθε χώρο, επιτυγχάνουν την μέγιστη ενεργειακή απόδοση και συνεργάζονται πλήρως με τις υπόλοιπες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου. Με τον τρόπο αυτό παρέχουμε την δυνατότητα λειτουργίας των κτιρίων σε επίπεδα υψίστης ποιότητας, ασφάλειας και οικονομικής λειτουργίας.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε:

 • Εγκαταστάσεις ημικεντρικού κλιματισμού με οικολογικά ψυκτικά μέσα (αυτόνομες μονάδες κλιματισμού split unit και package με κανάλια -αεραγωγούς, κασέτες, δαπέδου, τοίχου, κασέτες ψευδοροφής, ντουλάπες, μονάδες multi με μία εξωτερική και έως τέσσερις εσωτερικές μονάδες)
 • Εγκαταστάσεις κεντρικού κλιματισμού με πολυδιαιρούμενα συστήματα τύπου VRV με οικολογικά ψυκτικά μέσα, μίας εξωτερικής μονάδας και απεριόριστο αριθμό εσωτερικών μονάδων σε συνδυασμό με μονάδες VAM αερισμού – εξαερισμού και ανάκτησης ενέργειας για επίτευξη υψίστης ποιότητας συνθηκών και μέγιστης εξοικονόμησης ενέργειας.
 • Εγκαταστάσεις κλιματισμού με νερό (ψύκτες νερού, αντλίες θερμότητας αέρα-νερού, καναλάτες μονάδες νερού, κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, fan coils, κλιματιστικές μονάδες προκλιματισμένου νωπού αέρα, μονάδες VAM αερισμού – εξαερισμού και ανάκτησης ενέργειας.)
 • Εγκαταστάσεις βιομηχανικού κλιματισμού με νερό ή μίγματα γλυκόλης (ψύκτες νερού, αντλίες θερμότητας αέρα-νερού, καναλάτες μονάδες νερού, κεντρικές κλιματιστικές μονάδες, αεροψυκτήρες γλυκόλης, κλιματιστικές μονάδες προκλιματισμένου νωπού αέρα, διανομή αέρα με μεταλλικούς αεραγωγούς, αεραγωγούς από πάνελς πολυουρεθάνης ή υφασμάτινους αεραγωγούς)
 • Εγκαταστάσεις βιομηχανικού κλιματισμού d.x με οικολογικά ψυκτικά μέσα και αεροψυκτήρες σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις βιομηχανικής ψύξης
 • Συστήματα πλήρους διαχείρισης κλιματισμού κτιρίων για επίτευξη των απαιτούμενων συνθηκών σε συνδυασμό με την ελαχιστοποίηση του λειτουργικού κόστους.
 • Άλλα συστήματα κλιματισμού προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε έργου.

 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Δραστηριοποιούμαστε στη παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και στην εμπορία εξοπλισμού για την υλοποίηση ενεργειακών έργων και επενδύσεων, που αξιοποιούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Α.Π.Ε.), με εξειδίκευση στα φωτοβολταϊκά και υβριδικά συστήματα. Έχοντας εξασφαλίσει συνεργασία με τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών (Φ/Β) συστημάτων και εξοπλισμών Α.Π.Ε. παγκοσμίως, εγγυόμαστε την καλύτερη δυνατή απόδοση και εύρυθμη λειτουργία των έργων που αναλαμβάνουμε.

Διάκριση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα διακρίνονται σε διασυνδεδεμένα και αυτόνομα.

Διασυνδεδεμένα Φ/Β συστήματα

Τα Διασυνδεδεμένα Φ/Β συστήματα συνδέονται απευθείας με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και έχουν στόχο την εμπορική εκμετάλλευση (πώληση) της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας

Αυτόνομα Φ/Β συστήματα

Τα αυτόνομα Φ/Β συστήματα καλύπτουν ανάγκες σε ηλεκτρική ενέργεια σε μόνιμες και εξοχικές κατοικίες και γενικά σε κάθε είδους εγκαταστάσεις, που είτε δεν έχουν συνδεθεί με τη ΔΕΗ, ή που επιθυμούν να καλύψουν μέρος των ενεργειακών τους αναγκών με τη χρήση Φ/Β συστημάτων.

 

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ - ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Αναλαμβάνουμε εγκαταστάσεις καυσίμων αερίων σε εργοστάσια, βιοτεχνίες, εστιατόρια, πολυκατοικίες και μονοκατοικίες.

 • Κεντρική θέρμανση

Εγκατάσταση φυσικού αερίου – υγραερίου σε λεβητοστάσια πολυκατοικιών με κεντρική θέρμανση.

 • Αυτόνομη θέρμανση

Αυτόνομη θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης σε διαμερίσματα η μονοκατοικίες με επίτοιχο λέβητα φυσικού αερίου η υγραερίου.

 • Επαγγελματικές εγκαταστάσεις

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και υγραερίου σε εστιατόρια, ταβέρνες, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, θερμοκήπια κλπ.

 • Δεξαμενές υγραερίου

Εγκατάσταση δεξαμενών υγραερίου, υπόγειες και υπέργειες, και ανάπτυξη δικτύου για κάθε χρήση, οικιακή ή επαγγελματική.

 

ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ - ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αναλαμβάνουμε εγκαταστάσεις πυρόσβεσης κάθε είδους, μεγέθους και πολυπλοκότητας για εμπορική ή βιομηχανική χρήση.

Αναλυτικά οι δυνατότητες μας παρουσιάζονται παρακάτω:

 

 

 • Εκπόνηση μελετών πυροπροστασίας και σχεδίων
 • Κατάθεση των φακέλων στις κατα τόπους Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής
 • Εγκατάσταση μονίμου υδροδοτικού δικτύου πυρόσβεσης
 • Εγκατάσταση μονίμου υδροδοτικού δικτύου SPRINKLER
 • Εγκατάσταση συστημάτων πυρανίχνευσης (Συμβατικά ή Addressable)
 • Εγκατάσταση φωτισμού Ασφαλείας
 • Κατασκευή πυροδιαμερισμάτων
 • Προμήθεια και εγκατάσταση αντλητικών συγκροτημάτων
 • Προμήθεια, έλεγχος και αναγόμωση πυροσβεστήρων
 • Παρουσία εξειδικευμένου μηχανικού μηχανολόγου στην επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί το έργο, για την παράδοση του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
 • Παραλαβή (μετά από εξουσιοδότηση) του Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας και την παράδοση του στην επιχείρηση.